Търсене
Контакт
Вход
Контакт
  • 00 359 897 400 820
  • office@noshtuvki24.com
Вход
Информация - Слънчев Бряг
Article Index
Информация
Места
Ахелой
Царево
Слънчев Бряг
Созопол
Свети Влас
Несебър
Плаж
Аквапарк
Екскурзии

 

 

Местонахождение на Слънчев бряг в България

Курортен комплекс Слънчев бряг е разположен в южната част на Черноморското крайбрежие, в просторен и живописен залив с форма на полукръг, отворен на изток. Плажната му ивица е с дължина 8 километра, а на места е широка повече от 100 метра. Северната част на Слънчев бряг достига до най-източните възвишения на Старопланинския масив. Това създава великолепна комбинация от морска атмосфера и свеж планински въздух. В южната част на курорта се намира разположеният на полуостров древен град Несебър, който е архитектурен и исторически паметник, включен в списъка на Световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО. Слънчев бряг е отдалечен на около 40 километра от областния град Бургас, на 30 километра от международното летище „Бургас” намиращо се в близост до квартал Сарафово, на 434 км от столицата на България – град София и на 90 км от град Варна.

 

Природа, климат и водни ресурси

Слънчев бряг е носител на престижното отличие „Син флаг” – признание за запазена екологично чиста природна среда. Това е едно от редките места по Черноморието, където все още могат да се видят естествени пясъчни дюни, в които виреят над 16 вида редки растения. Плажът на курортния комплекс е от ситен жълто-златист пясък, морското дъно е с много лек наклон и е удобно за къпане. Климатът е морски – мека зима и сухо и горещо лято. Ободряващият планински въздух и морският бриз, освежават сухите и горещи дни и правят нощите приятни и прохладни. Средната годишна продължителност на слънчевото греене е около 2300 часа, като през юли и август продължителността на деня достига 10,5 – 11 часа.

 

История и култура на Слънчев бряг

Изграждането на курорта започва през 1958 година. Слънчев бряг бързо се сдобива с национална и международна слава. Там между 1967 и 1999 година се провежда международният фестивал за популярна песен „Златният Орфей”. Всяка година по традиция се организират дни на симфоничната музика, част от международният фолклорен фестивал, модни ревюта и редица плажни състезания.

 

Туризъм в Слънчев бряг

Слънчев бряг е най-динамично развиващият се курорт по българското Черноморие. През последните пет години в него са инвестирани над един билион евро, за да се превърне в курорт сравняван с крайбрежията на Южна Франция и Испания. В момента в Слънчев бряг има над 300 хотела, няколко къмпинга и много места за развлечение. Разнообразието от места за настаняване и хранене е удивително – от по-малки, уютни и спокойни хотели до тънещи в разкош и лукс замъци с добре поддържани паркове и басейни с мини аквапаркове, заведения и магазини; от уединени локали с жива музика до изискани, шикозни ресторанти, модерни барове и дискотеки, в които веселието продължава до зори. Улиците в комплекса са превърната в пешеходни зони през целия сезон. Туристите посетили Слънчев бряг могат да се разходят с автовлакче, велорикша или романтичен файтон. В курорта ще откриете множество магазини, от които да си купите сувенир, дрехи, бижута, хранителни стоки и всичко, от което имате нужда.

 

Спорт

Всичко, което любителите на водните спортове биха могли да пожелаят – яхта, сърф, водни ски, круизи, пара-планери, гмуркане, джет, водно колело, летене по водата на ”банан” или отпивайки разхлаждащ коктейл в някой от веселите барове – просто няма как да скучаете на плажа! Ако все пак предпочитате да поиграете тенис, волейбол, боулинг или голф, да пояздите или да отидете на картинг – добре поддържаните спортни съоръжения са на Ваше разположение.