Търсене
Контакт
Вход
Контакт
  • 00 359 897 400 820
  • office@noshtuvki24.com
Вход
Информация - Царево
Article Index
Информация
Места
Ахелой
Царево
Слънчев Бряг
Созопол
Свети Влас
Несебър
Плаж
Аквапарк
Екскурзии

 

 

Царево е разположено на южния бряг на българското Черноморие на 60км южно от град Бургас, между три живописни залива. Тук по неповторим начин се съчетават многото малки и романтични заливи на брега на Черно море, гористите хълмове на Странджа планина и тихите води на река Черна.

За този район е специфичен преходно-средиземноморския климат, който се формира под влиянието на трите най-близки морета - Черно, Бяло и Мраморно. Поради това средните температури на въздуха са от 25-30°С през лятото, а зима е мека. Морската вода по състав и чистота е една от най-добрите в света с температура през лятото до 26°С. Крайбрежието на Царево е най-слънчевата част на България, с най-дълъг период на слънчеви дни – около 300. Тези прекрасни условия, нареждат района сред едно от най-красивите и предпочитани места за отдих.

Най-близкото летище е в гр.Бургас, време за трансфер не повече от 1 час. Във връзка с бързото развитие на южната дестинация на 10км от хотелския комплекс, в гр.Приморско през 2007-2008г. ще бъде изградено летище, обслужващо част от туристическия поток.

 

Целувката на южния бряг

Така наричат гр. Царево - най-южната част от българското черноморие. Уникалното съчетание на море, планина и реки, екзотична растителност и многообразие на животински и растителни видове, ведно с традициите и автентичната Странджанска култура и обичаи, предоставят разнообразни възможности за туризъм.

 

Забележителности

Община Царево е богата на паметници на културата, някои от които са с регионално и национално значение като църквата "Св. Успение Богородично".

Тук е най-големият природен парк в страната - "Странджа" с редица природни забележителности и защитени местности, като, река Ропотамо, тракиско светилище Бегликташ и др...